Δορυφορικές και επίγειες εγκαταστάσεις
Η πιο απλή εγκατάσταση δορυφορικού κατόπτρου είναι η εγκατάσταση ενός απλού κατόπτρου με ένα LNB, για την λήψη μίας τροχιακής θέσης. Όλες οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τα βασικά βήματα της εγκατάστασης σταθερής κεραίας για λήψη μιας τροχιακής θέσης, που συνήθως στην Ελλάδα είναι οι δορυφόροι Hotbird 13ο E. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει στην ταράτσα ή στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού αρκεί να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ του κατόπτρου και της τροχιακής θέσης που βρίσκονται οι δορυφόροι.
Υλικά εγκατάστασης δορυφορικής κεραίας
Δορυφορικό κάτοπτρο (με μία βάση συγκράτησης του κατόπτρου AZ/EL) κατάλληλης διάστασης για τον δορυφόρου που θέλουμε να έχουμε λήψη στην περιοχή που θα εγκαταστήσουμε την κεραία.
Βάση στήριξης κατόπτρου (ιστός) με τα κατάλληλα ούπα και στριφώνια No 12
Υγρή Σιλικόνη ή αντίστοιχο υλικό στεγανοποίησης για να στεγανοποιήσουμε τις τρύπες που ανοίξαμε για την βάση στήριξης.
LNB (ενισχυτής χαμηλού θορύβου, κυματοδηγός, πολωτής)
Αγωγός Μεταφοράς Σήματος 75Ω (ομοαξονικό καλώδιο)
Συνδετήρες (βύσματα) τύπου F για την σύνδεση του καλωδίου στην έξοδο του LNB και στην είσοδο του δέκτη.
Αναλογικό σήμα... τέλος για την Αθήνα!
Οι τηλεθεατές μπορούν ήδη να εξετάσουν προς τα πού «κοιτάει» η κεραία τους. Αν λαμβάνουν σήμα από την Αίγινα, βλέπουν ήδη ψηφιακά. Αν λαμβάνουν σήμα από την Πάρνηθα, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, γιατί η Πάρνηθα θα εξακολουθεί να εκπέμπει αναλογικά.
Στην περίπτωση που λαμβάνουν σήμα από τον Υμηττό και η τηλεόρασή τους δεν υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, πρέπει εγκαίρως και οπωσδήποτε να προμηθευτούν έναναποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να τον συνδέσουν με την τηλεόρασή τους (ή να προμηθευτούν νέα τηλεόραση, εφόσον το επιθυμούν). Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις ψηφιακές συχνότητες.
καναλια digea
Με την έλευση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA , νέα προϊόντα ήρθαν
να προστεθούν στην ήδη ευρεία γκάμα μας.